18.1 C
Zvornik
08. септембар 2024.

Poboljšana epidemiološka situacija

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije Zvornik konstatovao je danas da je epidemiološka situacija na području grada bolja nego u prethodnom periodu.

Komandant Gradskog štaba Zoran Stevanović rekao je da se smanjuje dnevni porast broja zaraženih, dok je istovremeno znatno smanjen broj pacijenata koji se javljaju u respiratornu ambulantu.

-Taj broj je u jednom danu maksimalno bio 54, a danas je 18, što znači da je tri puta manje osoba sa respiratornim siptomima koje se javljaju u ambulantu, rakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Prema njegovim riječima, dobro je da se i u Srbiji znatno smanjuje broj zaraženih osoba jer Zvorničani svakodnevno prelaze sa jedne na drugu obalu Drine.

Stevanović je naglasio da nema opuštanja sve dok bude registrovano i jedno zaraženo lice na nivou sedmice ili mjeseca.

On je naveo da je Gradski štab do 14. septembra produžio važenje mjera kojima se zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 24.00 časa i dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti bez prisustva publike.

Komandant Gradskog štaba je rekao da obavezna upotreba maske i na otvorenom prostoru kada je fizička distanca manja od dva metra.

Stevanović se osvrnuo i na početak nove školske 2020/21. godine i pozvao Zvorničane da budu još disciplinovaniji u sprovođenju mjera.

-Apelujem na sugrađane da ispoštujemo naše učenike, kojih ima više od 5.400 na prostoru grada, da se pridržavaju preventivnih mjera kako bi od virusa korona sačuvali zdravlje djece i svih nas, rekao je Stevanović.

On je zahvalio direktorima zvorničkih osnovnih i srednjih škola i prosvjetnim radnicima, za koje je istakao da su, uz pomoć Gradske uprave, učinili značajan napor da na vrijeme budu obezbijeđeni uslovi za odvijanje nastave u skladu sa preporukama i instrukcijama Instituta za javno zdravstvo i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

-U ovim okolnostima, umjesto dvije, imamo četiri smjene u školama i moramo da uskladimo prevoz sa tim. Ova prva sedmica biće zbog toga teška, ali ćemo raditi na tome sve dok ne riješimo pitanje prevoza svakog učenika, rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se