18.1 C
Zvornik
08. септембар 2024.

Oluja bjesni Evropom! Na putničkom avionu izbušen trup i krila, švajcarski gradić uništen, više stradalih (foto/video)

Putnički avion koji je letio na relaciji Milano – Njujork preusmjeren je na aerodrom „Fjumičino“ nakon što je oštećen u jakom nevremenu koje je praćeno gradom i kišom pogodilo danas sjever Italije.

Kako prenosi američka avio kompanija „Delta“, avion je uslijed nepovoljnih vremenskih uslova, tačnije krupnog grada, morao prinudno da sleti. Avion je sletio nešto prije 14 časova na rimski aerodrom i putnici su se, kako se navodi, bezbjedno iskrcali.

Na fotografijama koje su podijeljene, vide se oštećenja na trupu i krilima letjelice.
„Avion je pretrpio određena oštećenja tokom lošeg vremena. Lokalni tim za održavanje pregleda oštećenja“, saopšteno je iz kompanije, prenosi „Blic“.

Kako je list ranije prenio, danas je stradala žena (58), porijeklom iz Maroka, u Lombardiji, nakon što je na nju palo drvo uslijed nevremena. Vatrogasci su satima pokušavali da izvuku tijelo ispod palog stabla, dok je Hitna pomoć samo mogla da konstatuje smrt.

U Švajcarskoj orkanski vetrovi nosili sve pred sobom

Oluja orkanske jačine pogodila je švajcarski gradić La Šudefon napravivši veliku materijalnu štetu. Prema izvještajima lokalnih medija, jedna osoba je nastradala.

Oluja je grad sa 37.000 stanovnika pogodila danas posle podne. Vjetar jačine do 217 kilometara na čas bukvalno je nosio sve pred sobom. Od siline vetra drveće je iščupano iz korijena, a u blizini željezničke stanice srušen je građevinski kran.

Nacionalna platforma za prirodne katastrofe PLANAT navela je da se ovakva oluja u Švajcarskoj događa svakih deset godina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se