16.4 C
Zvornik
08. септембар 2024.

Mališanima iz vrtića „Naša radost“ uručeni slatkiši i vaspitno-obrazovni materijal GO Crvenog krsta Zvornik

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik posjetili su danas zvornički Dječiji vrtić „Naša radost“ i obradovali mališane slatkišima, vaspitno-obrazovnim materijalima i igračkama.

Sekretar ove organizacije Dana Mićić rekla je Srni da su mališanima istovremeno uručene i članske knjižice Crvenog krsta kao budućim aktivistima i volonterima ove humane misije.

„Saradnjom sa Dječinim vrtićem Naša radost želimo da mališanima približimo Crveni krst, da znaju koja je njegova uloga da bi u narednom periodu kao osnovci, srednjoškolci i odrasli ljudi pomagali onima kojima je pomoć potrebna“, rekla je Mićićeva.

Srn2024 5 14 1139507 2

Ona je naglasila da je ova mladost temelj i budućnost društva, koja će da širi dobrotu, humanost i sve ono što se odnosi na razvoj zajednice na pozitivnim društvenim odnosima.

Ističući da je posjeta Dječijem vrtiću upriličena u okviru Nedjelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja, Mićićeva je rekla da će predstavnici i aktivisti Crvenog krsta obići danas i nekoliko porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

„Osim posjete tim porodicama, dijelimo odjeću, hranu i brašno u prostorijama Crvenog krsta, a imamo i druge aktivnosti koje su u okviru djelovanja ove organizacije“, rekla je Mićićeva i podsjetila da su prije par dana u porodilištu Bolnice Zvornik uručili porodiljama i novorođenčadima bebi-pakete.

Ona je istakla da se u školama održavaju predavnja o značaju Crvenog krsta i dijeli potreban vaspitno-propagandni materijal.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se