12 C
Zvornik
19. септембар 2024.

Moguće da se lokalni izbori održe paralelno po dva izborna zakona

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da postoji mogućnost da se lokalni izbori održe paralelno po dva izborna zakona – Izbornom zakonu Republike Srpske na teritoriji Srpske i Izbornom zakonu BiH na području Brčko distrikta i Federacije BiH.

Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpske, rekao je da je vladajuća koalicija u Srpskoj juče htjela o tome da tazgovara sa predstavnicima opozcije, ali da se oni nisu odazvali pozivu na sastanak.

– To je jedna vrsta odgovornosti, jer drugi aspekt zakona nelegitimnog Kristijana Šmita govori da bi trebalo, i da je Izborni zakon Srpske na snagi, da se prijavimo po njemu za izbore u opštinama i gradovima Republike Srpske, a bili bi prinuđeni da radimo paralelnu prijavu za izbore u Brčkom i opštinama u Federaciji BiH, jer se ne možemo po zakonu Republike Srpske prijaviti u Brčkom koje je distrikt i zajedničko vlasništvoRepublike Srpske i FBiH. Ne možemo zbog tog trika da ostanemo bez vlasti u Brčkom i prepustimo to neartikulisanim političarima iz Republike Srpske koji bi pravili kombinacije sa Šmitovim ambasadorima – rekao je Stevandić.

On je naglasio da time žele da sačuvaju srpski faktor u Federaciji BiH.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se