10.9 C
Zvornik
16. септембар 2024.

Zvornik: Otvorene „Radničke sportske igre“

Na igralištu pored OŠ „Sveti Sava“ otvorene su treće po redu „Radničke sportske igre“ na kojima nastupa 15 ekipa i 317 učesnika. Zoran Milutinović, predsjednik Regionalnog sindikalnog centra u Zvorniku istakao je da će se učesnici takmičiti u deset disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Savez sindikata Republike Srpske i Regionalni sindikalni centar uz podršku Gradske uprave i ove godine organizuju „Radničke sportske igre“ sa ciljem da zbliže radnike i članove sindikata. Prošle godine su igre bilo veoma dobro posjećene i propraćene, a ja se nadam da će ove godine to biti i bolje,“ rekao je Milutinović.

Igre je zvanično otvorio gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Veliko mi je zadovoljstvo otvoriti „Radničke sportske igre“, koje se treću godinu zaredom održavaju u našem gradu, nakon trinaestogodišnje pauze. Zahvalnost dugujemo sindikatu koji je oživio radničke igre na kojima rezultat može da bude važan, ali prvenstvo druženje, zabava i rekreacija treba da bude njihov glavni motiv za učešće i dok god je tako mi ćemo podržavati ove igre. Svim učesnicima želim puno sreće u viteškom sportskom nadmetanju,“ naveo je Ivanović.

 

Potpredsjednik Saveza sindikata Republike Srpske i predsjednik Sindikata obrazovanja Republike Srpske Dragan Gnjatić podsjetio se da se radničke igre održavaju i u drugim mjestima, ali i državama, prije svega zbog socijalizacije i druženje radnika.

„Već nekoliko godina u Zvorniku se organizuju igre, što je sjajna vijest za radnike da se ne okupljamo samo oko problema nego i nečega lijepog. Sindikat obrazovanja, nauke i kulture takođe organizuje radničke igre, kao i drugi sindikati, na kome se okupljaju radnici od Trebinja do Novog Grada čime pokazujemo zajedništvo u ostvarenju svih svojih ciljeva,“ rekao je Gnjatić.

Prvo takmičenje nakon otvaranja je bilo u basketu, a sastale su se ekipe PU Zvornik i „Pošte Srpske“. Takmičenje organizuje Regionalni sindikalni centar Zvornik, uz finansijsku podršku Grada, a ove godine učestvuje 15 ekipa, predstavnika javnih ustanova i preduzeća sa područja Zvornika, koji će se nadmetati u sedam disciplina od 27. maja do 7. juna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se