25.9 C
Zvornik
06. јул 2024.

Grad Zvornik: Potpisan ugovor sa izvođačem radova na vodovodu Pilica

 

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović i Ljubisav Bajić, predstavnik firme „Keso promet“ d.o.o. potpisali su juče ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodovoda Pilica – Lokanj faza II komponenta 1.

„Potpisali ugovor sa izvođačem radova za izgradnju druge faze vodovodnog sistema Pilica – Lokanj gdje će završetkom ovog projekta 540 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Vrijednost ovog projekta je negdje oko 8.800.000 KM bez PDV-a. Izvođač radova je konzorcijum firmi „Keso-promet“ d.o.o. i „Eko-Euro Tim“ d.o.o.

Očekujemo da radovi budu vršeni planiranom dinamikom. Koristim priliku da se zahvalim i Vladi Republike Srpske, prevashodno Ministarstvu finansija i gospođi Poljašević, koja je bila podrška svo ovo vrijeme do ulaska u fazu potpisivanja ugovora. Grad Zvornik je opredijeljen da ulaže u vodovodni sistem, pa tako u narednih nekoliko mjeseci očekujemo potpisivanje ugovora za izgradnju vodovoda Zapad, koji obuhvata negdje oko 1500 domaćinstava. Realizacijom ovih projekata mi ćemo postići rezultat od skoro 90 posto domaćinstava na području grada Zvornika da ima mogućnost priključka na gradski vodovod,“ istakao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

Sastanku prisustvovala je i Bojana Vasiljević Poljašević, pomoćnik Ministra finansija u Vladi Republike Srpske.

„Veliko zadovoljstvo je danas biti u Zvorniku i biti dio ove priče, odnosno učestvovati u projektu Vodovod i kanalizacija 2 u Republici Srpskoj, koji obuhvata oko 216.000 stanovnika Srpske. Osim toga što je Zvornik jedna od najproaktivnijih opština koje učestvuju u ovom projektu, vrijednost investicije koja se sprovodi u gradu, a samim tim analogno je broju domaćinstava kojima će biti poboljšan životni standard je jedan od najznačajnijih baš u Zvorniku. Projekat se finansira dijelom iz kreditnih sredstava evropske investicione banke, koja je obezbijedila 30 miliona evra, a drugih 30 miliona evra je predviđeno da učestvuju sve lokalne zajednice unutar ovog projekta. Već sad imamo naznaka da bi moglo da bude određenih grantova, što bi smanjilo učešće lokalnih zajednica odnosno kreditnih sredstava. Ovom prilikom čestitam na potpisivanju ugovora i želim svima uspješnu saradnju na dobrobit građana Zvornika i Republike Srpske.“

U ime konzorcijuma firmi „Keso – promet“ d.o.o. i „Eko – Euro Tim“ d.o.o. ugovor je potpisao Ljubisav Bajić iz firme „Keso promet“ d.o.o.

„Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da smo potpisali ugovor sa Gradom Zvornikom, odnosno gradonačelnikom Bojanom Ivanovićem za izgradnju vodovodnog sistema Lokaš – Pilica. Rok za realizaciju projekta je 365 dana. Očekujemo za nekih 20 dana uvođenje u posao i početak realizacije projekta. Radovi će biti izvedeni u skladu sa svim propisanim standardima projekta uz poštovanje projektne dinamike i ugovorenih rokova.“

Vrijednost radova sa porezom na dodatu vrijednost iznosi 10.361.855,35 KM, a rok za završetak radova je 365 dana. Narodna skupština Republike Srpske je 17. juna 2020. godine donijela je Odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci u ukupnoj vrijednosti 30 miliona evra, dok je Skupština grada Zvornika usvojila Odluku o prihvatanju kreditnog zaduženja u iznosu od 4.500.000,00 evra.

 

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se