13.1 C
Zvornik
04. јул 2024.

„Konferencija beba“ održana u Zvorniku

 

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović otvorio je 15. po redu “Konferenciju beba”, koja se u Zvorniku održava od 2009. godine, a njen organizator je JPVOU dječiji vrtić „Naša radost“.

„Najljepši je osjećaj biti na mjestu kao što je ovo gdje se osjeća ogromna energija naših najmlađih Zvorničana. Manifestacije, kao što je ova služe prije svega da se porodice druže u lijepom okruženju, gdje je sve prožeto takmičarskim duhom i pozitivnim emocijama. Grad Zvornik ulaže značajna sredstva u predškolsko obrazovanje, ali i u sport, zdravstvo i druge segmente, kako bismo osigurali lijepo djetinjstvo i sigurno odrastanje za naše mališane,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Maja Soro, direktorica dječijeg vrtića ističe da je osnovni cilj promocija porodice i porodičnih vrijednosti, te podizanje svijesti o značaju porodice.

„Oko 200 mališana iz 14 vrtićkih grupa mlađeg i starijeg jasličkog uzrasta učestvuje u takmičarskim disciplinama, a prijavljena su i djeca iz grada, rođena 2021., 2022., 2023. i 2024. Godine. Takmičili su se u puzanju, trčanju na 10, 20, 30 i 40 metara. Izabrano je tročlano predsjedništvo najmlađa beba, najstarija beba i beba sa najviše braće i sestara, a tate su se takmičile u najbržem presvlačenju beba,“ rekla je Soro.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Zvornik i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, ali i brojni sponzori.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se