13.1 C
Zvornik
04. јул 2024.

PU Zvornik: U maju 34 saobraćajne nezgode, jedno lice poginulo

Na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u maju su evidentirane 34 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice poginulo, dok je pet teško i pet lakše povrijeđeno, rekao je načelnik Sektora policije Dragoslav Ostojić.

Ostojić je na konferenciji za novinare rekao da je u 18 saobraćajnih nezgoda pričinjena materijalna šteta.

On je naveo da je policija u maju kontrolisala 1.319 učesnika u saobraćaju i izdala 1.447 prekršajnih naloga, za 17 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

„U ovom periodu iz saobraćaja je isključeno 25 vozila i 169 vozača, od kojih 156 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, rekao je Ostojić i dodao da su dva vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem narkotika.

On je naveo da je osam vozača isključeno zbog vožnje prije sticanja prava na upraljanje ili zbog vožnje za vrijeme trajanja zabrane.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je u maju na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik evidentirano 47 krivičnih djela, za 21,7 odsto manje u odnosu na isti mjesec lani.

„Nadležnim tužilaštvima podnesen je 41 izvještaj protiv 40 lica, od kojih je 12 povratnika u vršenju krivičnih djela, dok su tri lica maloljetna“, naveo je Milošević.

On je precizirao da su od 47 krivičnih djela 43 bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, tri iz oblasti zloupotrebe droga i jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta.

Milošević je rekao da su iz oblasti opšteg kriminaliteta najbrojnija iz grupe protiv imovine koja se odnose na krađe i teške krađe.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić ocijenio je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik u maju kao zadovoljavajuće, uzimajući u obzir da nije bilo teških krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se