10.9 C
Zvornik
16. септембар 2024.

U Beogradu danas Svesrpski sabor „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“

Prvi Svesrpski sabor pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ biće održan danas u Beogradu na kojem će učestvovati predsjednici Repblike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srba iz regiona i velikodostojnici SPC.

Prema programu, u 9.30 časova u Hramu Svetog Save biće služen moleban za Srbiju i Republiku Srpsku, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Poslije toga će u 11.00 časova u Palati Srbija biti održan sastanak predsjednika Srbije i Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, predsjednika parlamenata i premijera Srbije i Srpske, kao i NJegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

Zajednička sjednica vlada Srbije i Srpske planirana je za 12.00 časova u prisustvu dvojice predsjednika i crkvenih velikodostojnika. Sjednica će biti otvorena za novinare.

Razmjena potpisanih dokumenata najavljena je za 13.00 časova u prisustvu predsjednika Srbije i Republike Srpske, a potom će se u 13.10 časova medijima obratiti Dodik i Vučić.

Od ostalih događaja u okviru Sabora, predviđeno je da Dom garde na Topčideru u 14.00 časova obiđu veterani iz Srbije i Republike Srpske, predsjednici Vučić i Dodik sa resornim ministrima.

Centralno obilježavanje manifestacije „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“ biće održano na Trgu Republike u 17.00 časova.

Dvojica predsjednika će sa resornim ministrima u 17.45 časova obići Narodni muzej.

Oko 21.00 časova biće priređen vatromet iz Parka Republike Srpske na lijevoj obali Save, na Novom Beogradu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se