13.1 C
Zvornik
04. јул 2024.

U Zvornik stigla djeca sa Kosova i Metohije

 

Nakon svečanog prijema u Bratuncu, u Zvornik je u subotu doputovalo 46 mališana sa Kosova i Metohije, koji će narednih sedam dana boraviti u domovima svojih vršnjaka u Zvorniku. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović bio je dio delegacije, koja je dočekala oko 650 srpske djece sa prosvjetnim radnicima i mladim sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije, koji učestvuju u 12. po redu projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Prvi put doček je organizovan u Bratuncu, uz prisustvo predsjednika Odbora Milorada Arlova, načelnika bratunačke opštine Lazara Prodanovića, zvaničnika Republike Srpske i Srbije, te delegacija gradova i opština iz Republike Srpske u kojima će sedam dana boraviti gosti sa Kosmeta.

Djeca će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske od 22. do 29. juna, a dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša. U Zvorniku će boraviti 23 učenika Osnovne škole „Miladin Popović“ iz Pasjana i njih 23 iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Parteša.

Za mališane sa Kosmeta biće organizovane različite aktivnosti. Danas, 24. juna, Turistička organizacija grada Zvornika za goste priprema obilazak grada i znamenitosti. U srijedu, 26. juna projekciju filma „Baba Jaga“ poklanjaju „Oskar film“ iz Banjaluke i Dom omladine. Mališani će u petak, 28. juna posjetiti Saborni hram Rođenja Presvete Bogorodice, dok će uveče na platou ispred muzičke škole prisustvovati koncertu hora OMŠ „Vojin Komadina“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se