13.1 C
Zvornik
04. јул 2024.

Zlatne ruke, Zvornik 2024

 

Početak ljeta 2024. godine u Zvorniku je obilježen tradicionalnom, 17. po redu izložbom narodnih rukotvorina “Zlatne ruke, Zvornik 2024” na gradskom šetalištu od 11.00 do 20.00 časova. Prema riječima Ivane Đokić Milanović, direktorice Turističke organizacije grada Zvornik ovo je značajna manifestacija kojom se promovišu tradicionalne vrijednosti.

„U Zvorniku se danas okupilo oko 30 izlagača iz Zvornika, Bijeljine, Malog Zvornika, Bratunca, Banjaluke i drugih gradova. Cijeli događaj predstavlja priliku za sve izlagače da ostavare dodatan izvor prihoda, da se međusobno upoznaju, razmjene ideje, iskustva, dogovore saradanju. Značajna je i za Zvorničane i goste Zvornika jer je ovo dan kada mogu pronaći šarenoliku ponudu suvenira, ručnih radova, unikatnog nakita, zdravih i kozmetičkih proizvoda, ali i još mnogo toga. Samim tim što tako dugo traje govori o kvalitetu i značaju ove manifestacije,“ istakla je Đokić Milanović.

Otvaranju su prisustvovali Miloš Tomić, zamjenik gradonačelnika Zvornika i Biljana Milić, načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

„Ovo je tradicionalna manifestacija, koja se održava u našem gradu. Svake godine imamo sve više izlagača, kako lokalnih tako i gostiju sa strane. Zlatne ruke Zvornika jedna je u nizu manifestacija, koje imaju za cilj da promovišu naš grad i da se odavde pošalju lijepe slike. Grad Zvornik podrškom ovakvom vidu turizma podstiče građane da se aktivno uključe, ne samo u promociju grada, nego i u privredne aktivnosti, ali i da kroz ovakve inicijative doprinose očuvanju običaja, tradicije i narodnih rukotvorina. Na kraju zahvaljujem se našoj Turističkoj organizaciji što sve ove godine ulaže maksimalne napore da dostigne ovako visok nivo organizacije,“ rekao je Tomić, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Na štandovima dužinom gradskog šetališta izložene su slike, proizvodi od vune, svile, prirodna kozmetika, narodne nošnje, te različiti ukrasi. “Zlatne ruke, Zvornik 2024” organizuje Turistička organizacija grada Zvornika uz pokroviteljstvo Grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se