25.9 C
Zvornik
06. јул 2024.

Preminuo Obren Ekmedžić

ZVORNIK – Drinina fudbalska legenda i fudbalski stručnjak koji je ostavio neizbrisiv trag na ovaj grad, ljude, sport, jugoslovenski fudbal… prenminuo je u 86. godini života.

„Sa neizmjernom tugom obavještavamo fudbalsku javnost i sve simpatizere Drine da je naša legenda, Obren Ekmečić preminuo u 86. godini života. Naša legenda ostaće upamćena kao veliki čovjek, sportski stručnjak i entuzijasta koji je ostavio neizbrisiv trag na ovaj kraj i Zvornik“ – saopštila je FK Drina.

Od kako je 1969. godine došao u Zvornik i Drinu iz kakanjskog Rudara pokazao je rakošan talenat. U Drini je brzo postao najbolji pojedinac tog vremena i kapiten ekipe. Naš dres nosio je tri godine i za to vrijeme ostavio dubok trag.

Rođen je u mjestu Vojka kod Pazove 1938. godine. Prije Drine nastupao je još za Sarajevo i Vojvodinu.

Ekmedžić je na utakmicama redovno bio strijelac. Postizao je po dva, tri gola, a protiv Podrinja iz Janje 1970. godine uspio je da postigne čak četiri gola. Na toj utakmici Drina je slavila pobjedu od 6:0.

Nakon završene igračke karijere Ekmedžić se potom posvetio trenerskom poslu, kada je preuzeo kormilo Drine od Nikole Pešića. Ekmedžić se može pohvaliti da je u svojoj karijeri, sa dosta uspjeha branio boje novosadske Vojvodine i Sarajeva. Da je u Sarajevu ostavio veliki trag, poslije 50 godina od igranja u prvoligašu sa „Koševa“, na utakmici odigranoj u Zvorniku 2010. godine, kada je Sarajevo gostovalo, Ekmedžiću je prije početka utakmice uručen dres Sarajeva sa brojem pet, a izveo je i početni udarac na pomenutoj utakmici.
Značajna angažovanja Ekmedžića u Zvorniku bila su u SOFK-i (Savezu organizacija fizičke kulture Zvornik), SIZ-u fizičke kulture i Sportskom savezu opštine Zvornik. Bio je jedan od najzaslužinjih na stručnom vođenju izradnje sportskih objekata i osnivač niza sportskih organizacija i klubova.

Dobitnik je gradskog priznanja Zlatna medalja „Stanko Nikolić“ 2009. godine.

Poslednji isprаćaj Obrena Ekmedžića održaće se sutra na groblju Donje naselje u Malom Zvorniku u 12 časova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se