18.1 C
Zvornik
08. септембар 2024.

U toku premjer katastarske opštine Zvornik

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) počela je katastarski premjer katastarske opštine Zvornik 1 i poziva sve građane koji imaju nepokretnosti na teriotoriji ove katastarske opštine da izvrše obilježavanje granica katastarskih parcela.

Predstavnici RUGIPP-a i izvođača radova održali su u ponedeljak, 08. jula sastanke u mjesnim zajednicama Ekonomija i Šćemlija i građane su upoznali sa njihovim obavezama u postupku premjera. U ponedeljak, 15. jula 2024. godine od 17.00 časova informativni sastanak biće održan sa građanima mjesne zajednice Jardan u prostorijama mjesne zajednice, dok će sastanak sa stanovnicima Karakaja biti održan od 19.00 časova ispred Tehničko školskog centra u Karakaju.

Zakonom o premjeru i katastru Republike Srpske propisano je da je imalac prava na području na kome se vrši katastarski premjer, dužan da prije početka geodetskog snimanja u postupku premjera na propisan način i o svom trošku, obilježi međnim biljegama granične tačke parcele. Svako naknadno obilježavanje parcela vršiće se o trošku imalaca prava na nepokretnostima.

Uputstvo za obilježavanje katastarskih parcela sa preglednom kartom područja katastarskog premjera za gore navedene katastarske opštine, kao i kompletan javni oglas dostupan je na internet stranici RUGIPP-a: https://www.rgurs.org/stranica/oglasi-o-premjeru

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se