13.1 C
Zvornik
19. септембар 2024.

Grad Zvornik ukida liste čekanja za prijem djece u vrtić

S ciljem proširenja kapaciteta dječjeg vrtića „Naša Radost“ i rješavanja pitanja listi čekanja za prijem djece u vrtić, u Zvorniku je počela realizacija projekta obezbjeđivanja novog prostora za ovu namjenu. Trenutno se izvode radovi na proširenju kapaciteta u objektu „Vila“, a za nekoliko dana počeće i radovi na adaptaciji prostorija koje je nekada koristilo preduzeće „Global“.

Vodiće se računa da se ispoštuju svi propisi i mališanima omogući ugodan i kvalitetan boravak. Sve će biti finansirano iz gradskog budžeta. Zahvaljujući ovom projektu, potpuno će biti ukinute liste čekanja za vrtić, a Zvornik će biti jedan od rijetkih gradova u Republici Srpskoj koji je riješio ovo pitanje.

„Ponosan sam što ćemo djeci rođenoj 2022. i 2023. godine, koja su bila na listama čekanja za prijem u vrtić, pružiti takvu mogućnost. Briga o najmlađima jedan je od mojih glavnih prioriteta i srećan sam što ćemo izaći u susret brojnim mališanima i roditeljima i tako iskazati društvenu odgovornost. Isto tako, ponosam sam što iz godine u godinu povećavamo broj djece u vrtićima. “ – poručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

Planom je predviđeno da bi radovi trebali biti završeni najkasnije za mjesec dana i odmah nakon toga će biti organizovan prijem djece.

Grad Zvornik ukida liste cekanja za prijem djece u vrtic

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se