4.4 C
Zvornik
22. септембар 2024.

Sportska nadmetanja, „Zvornički kotlić“ i koncert „Tropiko benda“ obilježili treći dan „Zvorničkog ljeta“

Treći dan najveće zvorničke manifestacije ponudio je kvalitetan i sadržajan program, a „otvorile“ su ga “Igre bez granica” u kojima je na Gradskom stadionu učestvovalo više od 200 zvorničkih mališana vrtićkog uzrasta. Nadmetali su se u pet sportskih disciplina. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Ovo je zaista jedan lijep događaj i prilika da djeca pokažu svoja znanja i vještine, ali i da se druže i upoznaju što je suština manifestacije. Ujedno, ovo je promocija porodice kao osnovne ćelije društva te je Gradska uprava sa radošću podržala ovu ideju dječijeg vrtića“ – rekao je Ivanović.

Svoj doprinos dali su i roditelji, koji su i sami učestvovali u nekim od igara. Ponosna na to je i direktor dječjeg vrtića „Naša radost“ Maja Soro.

„Drago mi je što je jedna ovakva manifestacija organizovana. Mi smo uključili djecu iz starijeg jasličkog uzrasta, tu su mlađe, srednje i starije vrtićke grupe, a cilj je promocija fizičke aktivnosti, imajući u vidu njen značaj za svakog pojedinca“ – istakla je Soro.

Par desetina metara dalje, u predivnom ambijentu na gradskoj plaži, svoje kulinarske sposobnosti iskazali su i ljubitelji prirode, lovci i ribolovci iz više gradova Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije koji su se nadmetali u pravljenju najbolje riblje čorbe u okviru manifestacije „Zvornički kotlić“. Učestvovale su 23 ekipe.

„Zadovoljni smo ovogodišnjim odzivom ekipa, a ovom manifestacijom podstičemo druženje među ljudima, lovcima i ribolovcima i na jedan lijep način promovišemo prirodu“ – poručio je predsjednik Upravnog odbora Sportskog ribolovnog udruženja „Bistro“ Rade Stevanović.

Bitnije od pobjede bilo je druženje, potvrđuje to i Rodoljub Damjanović iz Donjeg Žabara.

„Dolazimo već duže godina u Zvornik. Ovdje nam je lijepo, imamo prijatelje. Pripremam danas lovački gulaš i svaka čast organizatorima koji su ovo organizovali“ – rekao je Damjanović.

U organizaciji šahovskog kluba „Drina“, na platou ispred zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke održan je tradicionalni Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“. Svoje umjeće prezentovalo je 60 takmičara.

„Danas uz pomoć Gradske uprave i gradonačelnika Ivanovića smo organizovali ovaj memorijalni turnir. Na ovaj način se prisjećamo najboljeg šahiste Zvornika u svoje vrijeme, koji je život izgubio u ratnim dejstvima 1992. godine“ – istakao je predsjednik šahovskog kluba „Drina“ Vlado Mićić.

Gradsko šetalište uljepšala je manifestacija „Ulica meda“, gdje su promovisani med i drugi pčelinji proizvodi. Zvornički proizvođači potrudili su se da na najbolji način predstave svoje proizvode, ali i zainteresovanim posjetiocima odaju male tajne kako se pravi kvalitetan med.

Radio televizija BN emitovala je iz Zvornika svoju emisiju „Nedeljno popodne, a brojni predstavnici javnog života Grada predstavili su svoja dostignuća, ali i sve ono zbog čega je Zvornik poseban. U večernjem dijelu programa, na gradskoj plaži održan je koncert regionalno poznatog „Tropiko benda“, a više hiljada posjetilaca uživalo je u dobro poznatim hitovima i sjajnoj atmosferi. U okviru ljetnjeg bioskopa prikazana su dva filma na košarkaškom igralištu pored OŠ „Sveti Sava“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se