10.9 C
Zvornik
05. октобар 2024.

Delegacija Zvornika na „Danima Srpske u Srbiji“ u Sremskoj Mitrovici

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović razgovarao je sa Branislavom Nedimovićem, gradonačelnikom Sremske Mitrovice tokom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

„Zadovoljstvo je bilo prisustvovati manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ u bratskoj Sremskoj Mitrovici, sa kojom smo 2014. godine potpisali Sporazum o saradnji. Uvjeren sam da će saradnja Zvornika i Sremske Mitrovice u budućnosti biti na jednom višem nivou, da ćemo zajedničkim inicijativama i snagama uticati na razvoj i još veće povezivanje u oblasti kulture, turizma i privrede,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

1 1

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, svečano je otvorena 25. septembra u Sremskoj Mitrovici. Ova manifestacija promoviše kulturu, tradiciju i nauku Republike Srpske. Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješnog početka manifestacije i naglasio važnost istorijske povezanosti između Sremske Mitrovice i Zvornika.

„Kamen od kojeg je građen antički Sirmijum, doveden je iz Zvornika, što dodatno osnažuje veze između ova dva grada,“ istakao je Nedimović.

2

Na otvaranju u Sremskoj Mitrovici prisustvovale su delegacije Grada Zvornika i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji je istakao važnost manifestacije za jačanje veza između Srbije i Republike Srpske:

„Ova manifestacija je prilika da na najbolji način predstavimo Republiku Srpsku i njene vrednosti. Kultura, nauka, i umetnost su mostovi saradnje između Srbije i Srpske. Ove godine, manifestacija nosi moto ‘Sabornost’, što je ključno u trenutku kada se suočavamo sa pritiscima sa strane.“

4 1

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji 12. put organizuje manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“. Ove godine „Dani Srpske“ održavaju se u 12 gradova u Srbiji – Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu, Subotici, Kruševcu, Požarevcu, Novom Sadu, Somboru, Nišu, Vranju, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se