24.4 C
Zvornik
23. септембар 2024.

Dodik u posjeti Zvorniku: Zvornik jedna od najuspješnijih zajednica u Srpskoj!

ZVORNIK – Danas je u radnoj posjeti gradu Zvorniku boravio predsjednik Republike Srpske Milirad Dodik.

Na sastanku sa gradonačelnikom Zvornika, Bojanom Ivanovićrm razgovarano je na teme privrednog ambijenta grada Zvornika, projekata i aktivnosti koje sprovodi Gradska uprava u cilju poboljšanja privrede, otvaranja novih radnih mjesta i dolaska investitora u grad Zvornik.

Gradonačelnik Zvornika upoznao je predsjednika Srpske sa projektima koji se trenutno realiziju na području grada.

„Podsjetiću na neke projekte koji se trenutno realizuju. To su projekti vodosnadbjevanja, vodovod Pilica, Lokanj, 540 domaćinstava će dobiti mogućnost priključenja gradskoj vodovodnoj mreži, vodovod zapad 1700 domaćinstava, proširenje kapaciteta, parking prostora u našem gradu, izgradnja Srednje umjetničke škole, završetak radova na bolnici i drugi bitni projekti“, rekao je u izjavi za novinare gradonačlnik Zvornika Bojan Ivanović.

viber image 2024 09 23 14 18 34 527


Pored tih projekata, u planu je i izgradnja nove sale za borilačke sportove, rekonstrukcija postojeće dvorane, izgradnja puta, povezivanje regionalnog magistralnog puta iz mjesne zajednice Cer i mjesne zajednice Jardan i vodovodi koji ne budu obuhvaćeni sa ova dva već projekta koja se završavaju, prije svega u mjesnim zajednicama Malešić, Novo Selo, Kamenica, dio Šetića i Bošković.

„I kada to sve realizujemo, bukvalno će 100% domaćinstava, da kažemo, na području Grada Zvornika imati kontrolisanu gradsku vodu, odnosno mogućnost priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Ovo ću priliku iskoristiti da se zahvalim predsjedniku za svu podršku koju je pružao do sada“, rekao je Ivanović.


„I danas smo dogovorili neke stvari. Predsjednik je pomagao za proširenje kapaciteta vrtića, ovdje u našem gradu, čime ćemo, da kažemo, zatvoriti listu čekanja, odnosno, biće nulirana, kao i uraditi rekonstrukciju postojećeg dječijeg vrtića. Takođe, dao je saglasnost, odnosno, ponudio da se uključi u nabavku multisenzorne sobe za djecu sa posebnim potrebama, odnosno, formiranje dječijeg dnevnog centra. Još jednom podvlačim, zahvalnost za predsjednika za sve što čini za građane Zvornika,“ istakao je gradonačelnik.

viber image 2024 09 23 14 18 34 889


Predsjednik Srpske, Milorad Dodik naglasio je da je Zvprnik jedna od najuspješnijih lokalnih zajednica. Svi ciljevi koji su postavljeni se realiziju. Prilikom prošle osjete našem gradu, dogovoreno je proširenje kapaciteta vrtića.

„Došao sam da promovišem, da se oglasi da je Zvornik grad koji je uspio da riješi to pitanje, da nema ni jedno dijete koje nije obuhvaćeno, uloženi su zajednički napori da se to riješi“, istakao je Dodik.

„Neki dan sam gledao na mrežama slike te bolnice, moram da kažem da osvježuju ukupan utisak u samom gradu, a da ne pričamo o savremenoj opremi koja se tamo ulaže i značajnim sredstvima koje je Republika dala. Naravno i ovo oko vodosnadbijevanja, je nešto što uvijek grad i lokalne uprave uvijek rade. Vidimo da se nastavlja tendencija sve do toga da ćemo veoma brzo imati obuhvat od svih stranovnika ovde koji žele da se priključe vodovodu, imaće priliku“, rekao je Dodik.

„Ovo je zaista jedna uspješna gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom i znam na koji način funkcionišu i rade. Oni svaki dan žive za to da nešto urade u ovom gradu.“

Predsjednik je još dodao da je prilikom prošle posjete pregovarano i kapitalnim objektima. Dogovoreno je da se odpočne jedan dugoročni projekat, a to je izgradnja nove zgrade gradske uprave u kojoj bi, pored gradskih službi, bile smještene sve lokalne, komunalne i socijalne službe, kao i Republička odeljenja.

„Imajuću vidu da bez obzira na novo proširenje kapaciteta parkinga, ovaj grad vapi za sve većim brojem parkinga mjesta i to je nešto što se radi. Kako razumijem, ima uvijek nezadovoljnih, ali ovdje se može reći sledeće, ne vidim razloga da bi građani ovde, ove opštine i ovog grada trebalo da budu nezadovoljni. I da ćemo, evo gradonačelnik i ja u vremenu koji dolazi, raditi na svim otvorenim pitanjima koja se nađu na dvenom redu. Naravno privredni ambijent je veoma važan. Moram da kažem da prije izvjesnog vremena, tu sam sa predsjednim Vučićem bio u Karakaju gdje se gotovo u cijelini rekonstruira most i to će svakako značiti za bolji protok roba i bolji protok te privredne aktivnosti. Sve to skupa to treba koordinisati“, rekao je Dodik.

„Gradonačelnik to radi sa svojim timom i ja vam samo želim da čestitam. Želim da i druge opštine i gradovi izgledaju uspješno na ovaj način. Ima i drugih, ali ja želim da sve u Republici Srpskoj  bude uspješno koliko je Zvornik uspješan u svemu tome“, istakao je predsjednik Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se