10.4 C
Zvornik
15. септембар 2024.

Gradonačelnik Zvornika povodom početka školske godine posjetio sve osnovne škole

 

Povodom početka nove školske godine gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio je sve osnovne škole na području grada i tom prilikom uručio poklone prvačićima.

„Iskoristili smo današnji dan i početak školske godine da obiđemo sve osnovne škole na području našeg grada i da svim školarcima poželimo srećnu i uspješnu školsku godinu. Posebno bih izdvojio mališane, koji po prvi put sjedaju u školske klupe da im zaželim prije svega dobro zdravlje i da steknu znanja i vještine, koje će sutra uspješno primjenjivati kroz život i stvarati bolji ambijent u našoj loklanoj zajednici. Hvala i svim prosvetnim radnicima na njihovom radu i trudu, i želim im uspješnu školsku godinu. Grad Zvornik značajna sredstva ulaže u obrazovanje, a ove godine je u budžetu obezbijeđeno nešto više od 5.000.000 KM plus izgradnja srednje umjetničke škole, što će koštati oko milion KM. Ulaganje u mlade je ulaganje u svjetliju budućnost našeg grada,“ rekao je Bojan Ivanović, gradonačelnik Zvornika.

Prva posjeta bila je Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ u Drinjači gdje je u centralnoj školi tri prvaka i četiri u Kamenici. Goran Radulović, direktor OŠ „Jovan Cvijić“ istakao je da su izvršene pripreme za uspješan početak školske godine.

„U našoj školi imamo ukupno 96 učenika raspoređenih u 11 odjeljenja. Što se tiče prvaka, njih je ukupno sedam, a u područnoj školi u Zelinju nije upisan nijedan đak prvak. U toku raspusta uz podršku grada Zvornika mi smo realizovali nekoliko važnih aktivnosti. Prije svega postavljene su nadzorne kamere na školi, rekonstruisane su svlačionce za fizićko i zdravstveno vaspitanje i nabavljeno je pet novih računara za kabinet informatike,“rekao je Radulović.

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pilici u školsku 2024/2025 godinu upisano je 15 đaka prvaka, što je isto kao i prethodne godine, ističe direktorica Milena Ilić.

„Naša škola je spremno dočekala početak školske godine. Upisan nam je isti broj prvačića kao i prošle godine. Dosta toga smo uradili što se tiče opremanja škole, nabavili smo računare za kabinet informatike, opremili smo sa novim klupama i stolicama dvije učionice u područnim odjeljenjima Lokanj i Bare, a planiramo još nekih popravki tokom septembra,“ rekla je direktorica Ilić.

Gradonačelnik Ivanović je zajedno sa direktoricom OŠ „Vuk Karadžić“ iz Roćevića Dragicom Tubić posjetio prvačiće u školi u Branjevu, gdje je upisano 25 i osam u centralnoj školi u Roćeviću.

„Sva tri objekta naše škole su spremno dočekala đake. Ove godine će nastavu pohađati 390 učenika raspoređenih u 27 odjeljenja u centralnoj i dvije područne škole. Nažalost, broj učenika se smanjuje iz godine u godinu, a to je tendencija, koja je primjećena u svim školama u Republici Srpskoj,“ rekla je direktorica Tubić.

U Kozluku, u OŠ „Petar Kočić“ ove godine upisano je 26 učenika prvog razreda. Prema riječima direktorice Slavice Milić to je za tri manje nego prošle godine.

„Sve je spremno za početak, u onoj mjeri koliko su naše materijalne mogućnosti dozvolile. Uglavnom smo od spostvenih sredstava uradili male popravke. Ova posjeta gradonačelnika prvačićima mnogo znači i svakako nam predstavlja priliku da predstavimo stanje u našoj školi, ali i potrebe za naredni period,“ pojasnila je Slavica Milić.

Druga po broju đaka na području grada Zvornika OŠ „Desanka Maksimović“ u Čelopeku gdje je ove godine upisan 101 đak prvak, istakla je Sanja Tanacković, direktorica ove škole.

„Nastavni proces u našoj školi može početi bez ikakvih problema. U toku ljeta sanirali smo mokri čvor u područnoj školi u Petkovcima, završili smo stolariju u područnom odjeljenju u Oraovcu gdje ćemo do početka grejne sezone sanirati i odžak. U centralnoj školi ćemo adaptirati učionicu za produženi boravak, jer od ove godine to uvodimo po prvi put i ujedno smo jedina škola na području grada koja ima organizovan produženi boravak. Roditelji su izrazili potrebu za boravak djece u školi dok su oni na poslu, a Ministarstvo nam je dalo saglasnost. Objekat stare škole u Čelopeku biće prilagođen za ove potrebe,“ istakla je Sanja Tancković, direktorica škole.

Najveća škola na području Zvornika je gradska osnovna škola „Sveti Sava“, u koju je prema riječima direktora Gorana Ivanovića upisano pet učenika prvog razreda više nego prošle godine.

„U centralnoj školi je upisano 144 prvačića i raspoređeni su u šest odjeljenja. U područnoj školi Snagovo upisali smo četiri, u Diviču dvoje, dok u područnim školama u Liplju i Kula Gradu, evo već treću godinu nemamo upisanih učenika u prvi razred. Škola spremno dočekuje novu školsku godinu. Ove godine imamo za sedam više učenika u školi i ukupan broj iznosi 1.362 đaka od od 1. do 9. razreda,“ rekao je direktor Ivanović.

Ukupan broj učenika u svim zvorničkim osnovnim školama u školskoj 2024/2025 godini iznosi 3.275, dok je u školske klupe dvije srednje škole sjelo 1.587 učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se