19.3 C
Zvornik
18. септембар 2024.

Јovanović: Na Međunarodnom sajmu u Solunu Srpska predstavila svoje potencijale

Investicione mogućnosti i projekti Republike Srpske, predstavljeni su na 88. Međunarodnom sajmu u Solunu i zahvaljujući Predstavništvu Srpske u Solunu, na sajmu je bio obezbijeđen privredni kutak Srpske, rekla je u Јutarnjem programu RTRS Јelena Јovanović, šef Predstavništva Republike Srpske.

stakla je da je partner sajma ove godine bila Njemačka, a predstavljanje i izlaganje na sajmu organizovano je u saradnji sa „BLP Global Consulting“.

– Na sajmu se predstavilo preko 1.300 izlagača, sa preko 30 različitih zemalja – navela je on i dodala da je ovo jedan od najboljih načina gdje mogu da se ostvare različiti kontakti.

Podsjetila je da se Republika Srpska i prije dvije godine predstavila sa IRB-om i da su upravo tu ostvareni i prvi kontakti.

 Ove godine Republika Srpska se predstavila na sajmu sa više od 10 kompanija – tekstilne, drvne, prehrambene i došlo je i do konkretnih dogovora. Prilikom svih sastanaka predstavili smo i mogućnost dolaska u Republiku Srpsku, kao i da samim predstavljanjem Srpska postaje vidljivija – dodala je ona.

Kada je riječ o zainteresovanosti Grka za ulaganje u Srpsku, Јovanovićeva je navela da je „naša najveća šansa i da je sam fokus na obnovljivoj, zelenoj enegriji.

– S obzirom da tu imamo velike potencijale, to može biti naša velika šansa, ako izumemo ono na šta su Grci zainteresovani, a to su drvna i teška industrija – rekla je ona.

Pogledajte prilog:

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se