10.9 C
Zvornik
16. септембар 2024.

O karijeri i biznisu u Zvorniku za učesnice Izbora fotomodela zvorničko-bijeljinske regije

 

Prezentaciju o karijeri i poslovnim prilikama u Zvorniku učesnicama ovogodišnjeg takmičenja za izbor Fotomodela Zvorničko – bijeljinske regije održali su danas službenici Odsjeka za upravljanje razvojem i međunarodnu saradnju. Jelena Radulović, službenica Odsjeka govorila je o stipendijama, nagradama, podsticajima i drugim pogodnostima za sve one koji se odluče da svoj posao pokrenu u Zvorniku.

„Imajući u vidu da su većina učesnica srednjoškolke mi smo prilagodili našu prezentaciju njihovim godinama i afinitetima. Predstavili smo koje su to mogućnosti dostupne u Zvorniku da pokrenu svoj biznis ili da se aktivno uključe u društveni život grada. Neke od prednosti Zvornika su to što imamo sertifikat povoljnog poslovnog okruženja, povoljan geostrateški položaj, razvijenu saobraćajnu infrastrukturu i jednostavan proces registracije preduzeća,“ rekla je Jelena Radulović.

Pet djevojaka iz Zvornika i četiri iz Bijeljine imale su priliku da saznaju o mogućnostima za pokretanje biznisa, ali i o turističmim potencijalima Zvornika.

„Drugarice su vidjele u medijima najavu za ovo takmičenje i tako sam se prijavila da učestvujem. Oduvijek sam voljela kamere i to mi je želja iz djetinjstva. Kroz ovaj projekat upoznala sam zanimljive djevojke, naučila sam korisne stvari o samopouzdanju, javnom nastupu, ponašanju i da budemo najbolja verzija sebe,“ rekla je Mia Glamočić, učenica SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika.

Grad Zvornik pokrovitelj je regionalnog događaja za izbor Fotomodela zvorničko – bijeljinske regije, a gradonačelnik Bojan Ivanović upriličio je prijem za učesnice i organizatora takmičenja

„Imajući u vidu da je Zvornik grad mladosti i ljepote, ali i otvorenog srca za različite kulturno-zabavne manifestacije, vjerujem da će ljubitelji mode i glamura uživati u ovom događaju, a naš grad još jednom potvrditi da je dobar domaćin. Ovo je dobra prilika da se promoviše Zvornik i potencijali koje grad ima. Takmičarkama želim mnogo uspjeha i da im ovo bude još jedna prilika da nauče nešto novo, što će im koristiti u životu,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Organizator Izbora fotomodela je agencija „FASHION M” i ovo je osmo predtakmičenje izbora fotomodela BiH.

„Prvi put takmičenje organizujemo u Zvorniku. Učestvuje devet djevojaka. U Domu omladine u srijedu prelijepe takmičarke će se predstaviti publici i žiriju i tada ćemo izabrati šest predstavnica, koje će svoj put nastaviti na polufinalnom događaju za Republiku Srpsku, koje će se održati krajem oktobra u Doboju. Osim mode i ljepote djevojke će predstaviti i turističke potencijale svojih gradova, jer je ove godine pored obrazovanja i turizam u fokusu,“ istakla je Sara Dervišević.

Centralni događaj Izbora fotomodela zvorničko-bijeljinske regije održaće se u srijedu, 04. septembra u Domu omladine sa početkom u 20.00 časova.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se