12 C
Zvornik
19. септембар 2024.

Obilježena 32. godišnjica zločina nad Srbima na Crnom vrhu

 

Pomenom i polaganjem vijenaca na Crnom vrhu kod Zvornika obilježena je 32. godišnjica zločina nad 11 Srba – civila i boraca Vojske i policije Republike Srpske, koje su 10. septembra 1992. godine iz zasjede ubili pripadnici jedinica tzv. Armije BiH.

Počast stradalim Srbima odao je i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je poručio da se nešto slično više nikada ne smije ponoviti na ovim prostorima.

„Danas smo odali počast onima koji su svojim životima branili svoju zemlju i svoj narod i dali ono najsvetije što su imali, život. Ne smijemo ih zaboraviti i moramo se sjećati njihovog junaštva. Vječna im slava“ – rekao je Ivanović.

Vijence su položili i predstavnici organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata iz Zvornika,Osmaka i Vlasenice, Policijske uprave Zvornik, odnosno predstavnici Trećeg Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i načelnik Osmaka Radan Sarić.

U svirepom zločinu stradali su Srbi iz Zvornika, Rogatice, Kladnja i Sarajeva. Njihovi bližnji još uvijek čekaju da odgovorni izađu pred lice pravde.

„To je jedan od najsvirepijih zločina nad Srbima Podrinja, a iako su nadležnim insituticijama predati brojni dokazi još niko nije odgovarao, niti je osuđen“ – istakla je Staka Petrović iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se