22 C
Zvornik
19. септембар 2024.

Održano predavanje osnovcima o bezbjednosti učešća u saobraćaju

Pripadnici Policijske uprave Zvornik juče su učenicima Osnovne škole /OŠ/ „Aleksa Šantić“ u Capardama, opština Osmaci, i OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici kod Zvornika održali edukativno predavanje o pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju s ciljem upoznavanja o pravilima bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.

Predavanje je održano i okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ koja je dio javne kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Nijedan više“, saopšteno je iz ove uprave.

Tokom predavanja, policijski službenici su na zabavan i djeci interesantan način prezentovali saobraćajna pravila i propise koje treba da poštuju kako bi kao učesnici u saobraćaju doprinijeli ličnoj bezbjednosti.

U okviru ove akcije policijski službenici tokom mjeseca septembra organizuju predavanja u svim osnovnim školama na području Uprave, te preduzimaju niz aktivnosti kako bi se osiguralo što bezbjednije učešće djece u saobraćaju.

Pojačano je prisustvo i rad policijskih službenika koji regulišu saobraćaj u blizini škola, vrši se evidentiranje i prekršajno sankcionisanje lica zbog nepropisnog parkiranja, kao i zbog počinjenih prekršaja odnos vozač – pješak.

Pripadnici Policijske uprave vrše pojačanu kontrolu vozila koja organizovano prevoze djecu, te pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u zonama škola, odnosno na prilaznim komunikacijama uz upotrebu mobilnih radarskih sistema.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se