10.9 C
Zvornik
16. септембар 2024.

Potpisani ugovori o samozapošljavanju u Zvorniku

 

U okviru Dana otvorenih vrata za privrednike i preduzetnike u Zvorniku potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz budžeta grada za sufinansiranje samozapošljavanja u 2024. godini. Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović potpisao je 22 ugovora čija ukupna vrijednost iznosi 132.000 KM.

„Smatram da je ovaj pojedinačni iznos od 6.000 KM značajan podsticaj za pokretanje preduzetničke karijere u Zvorniku Našim sugrađanima želim puno sreće u radu i poslovanju i da budu primjer dobre prakse. Nadam se da ćemo baš njih, koji su danas ovdje navoditi kao uspješan primjer, a Grad će i dalje kroz različite programe podsticati zapošljavanje,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Odobreno je 22 ugovora, i to jedan za društvo sa ograničenom odgovornošću i 21 preduzetnik. Već u sledećoj sedmici svima njima biće uplaćeno 25% avansno. Ovo je, prema riječima gradonačelnika, najmanje što grad može da učini.

Jedan od onih koji su danas potpisali ugovor otvoriće auto-limarsku radnju u Glumini. Svi potpisnici su istakli da im je svaka podrška dobro došla, a ova od Grada će pomoći svima njima da osiguraju prihode za svoje porodice.

Prisutnim preduzetnicima su Jelena Šakota i Macanović Slaven, predstavnici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Filijala Zvornik, održali prezentaciju Javnog poziva poslodavcima i nezaposlenim licima za korišćenje sredstava po programima zapošljavanja u 2024. godini.

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje „Program podrške zapošljavanju u privredi putem isplate podsticaja u visini uplaćenih poreza i doprinosa u 2024. godini” čija je ukupna vrijednost 5.000.000 KM, a koji se finansira iz sredstava Budžeta Republike Srpske. Program podrške privredi se provodi kroz tri komponente: Zapošljavanje kod poslodavaca, Subvencionisanje samozapošljavanja i Obuka, dokvalifikacija i prekvalifikacija preko verifikovane ustanove. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva po ovom pozivu je 16. septembar 2024. godine.

Tokom održavanja Dana otvorenih vrata, gradonačelnik Bojan Ivanović je istakao da je politika grada Zvornika oduvijek bila usmjerena na unapređenje privrednog ambijenta u gradu, koji treba da doprinese većoj zaposlenosti i kreiranju novih radnih mjesta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se