19.3 C
Zvornik
20. септембар 2024.

Prodanović: Prioriteti – izgradnja obdaništa i centralnog spomenika

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bratunac Lazar Prodanović vjeruje u izbornu pobjedu kako bi nastavio realizaciju prioritetnih projekata, a prioritet je izgradnja vrtića do početka naredne školske godine.

Prodanović je rekao Srni da je cilj njegove politike da se ubrza izrada projektne dokumentacije i početak izgradnje obilaznice oko Bratunca, kao i eksproprijacija zemljišta i završetak izrade projekta za izgradnju centralnog spomen-obilježja u Bratuncu poginulim srpskim borcima i civilima iz regije Birač.

On navodi da će, ako dobije povjerenje birača, raditi i na ubrzanju eksproprijacija još 13 hektara zemljišta u prvoj fazi za izgradnju infrastrukture za bescarinsku industrijsku zonu kod mosta „Bratoljub“ i graničnog prelaza.

Prodanović ističe da je planirao da se u svakoj godini mandata asfaltira šest kilometara lokalnih puteva, izgrade dva kilometra kanalizacije i da se za četiri godine proširi mreža gradskog vodovoda do najudaljenijih mjesnih zajednica Konjević Polje, Polom i Žlijebac.

„U prethodnih 18 mjeseci pokrenuli smo socijalne i podsticajne mjere. Nastavićemo pružati podršku roditeljima novorođenčadi i pronatalitetnoj politici, učenicima iz višečlanih i siromašnih porodica, penzionerima, ratnim vojnim invalidima, socijalno ugroženim licima“, rekao je Prodanović.

On je napomenuo da će nastaviti i sa dodjelom stipendija studentima, obezbjeđivati podsticaje za pokretanje preduzetničke djelatnosti, a uvećavaće i budžetska sredstva za ove namjene, kao i za mlade.

Prodanović je rekao da podršku njegovoj kandidaturi pružaju još DNS, SPS, RSS i Narodna partija Srpske, što će mu, kako ističe, osigurati izbornu pobjedu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se