25.4 C
Zvornik
24. септембар 2024.

Tramp: Zelenski poslije svake posjete SAD ode sa 60 milijardi, zato želi pobjedu demokrata

Kandidat republikanca za predsjednika SAD Donald Tramp rekao je da Volodimir Zelenski želi pobjedu demokrata zbog milijardi dolara američke pomoći.

– Mislim da je Zelenski najbolji trgovac u istoriji. Svaki put kad dođe u SAD on odlazi sa 60 milijardi dolara. On jako želi da demokrate pobijede na ovim izborima. Ali, ja ću raditi drugačije, izdejstvovaću mir – rekao je Tramp na mitingu u Indijani.

Kako je rekao, ako pobijedi na izborima, prvi zadatak će mu biti da se čuje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i Volodimirom Zelenskim i da apeluje na njih da postignu sporazum.

On je prebacio aktuelnoj administraciji zbog toga što nema kontakte s ruskim rukovodstvom.

I Donald Tramp Mlađi takođe je kritikovao Zelenskog zbog izjava na račun njegovog oca i kandidata za potpredsjednika DŽej Di Vensa.

– Strani lider koji je dobio milijarde dolara od američkih poreskih obveznika došao je u našu zemlju i ima smjelosti da grubo napada kandidata Republikanske partije za predsjednika? I to je uradio nakon što je proukrajinski fanatik pokušao da ubije mog oca? Kakva sramota! – napisao je on na društvenim mrežama.

On je reagovao na intervju Zelenskog za Njjujorker u kojem je rekao da Tramp ne zna kako da zaustavi rat u Ukrajini, a da je Vens i previše radikalan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se