10.4 C
Zvornik
15. септембар 2024.

Vlada Srpske finansira radove na obdaništu „Poletarac“ u Milićima

U obdaništu „Poletarac“ u Milićima u toku je proširenje objekta i uređenje terasa za šta je Vlada Srpske obezbijedila 240.000 KM.

Načelnik opštine Marko Savić, koji je danas posjetio vrtić, istakao je značaj ovog projekta za Miliće i zahvalio Vladi Srpske za obezbijeđena sredstva.

Savić je naveo da će biti urađeno pet terasa za bezbijedan boravak djece napolju i izvođenje dijela nastave na otvorenom, da će biti izgrađene i dvije nove sobe koje će omogućiti razmještanje djece i omogućiti bolje uslove za rad u ovoj ustanovi.

On je napomenuo da je sa UNDP-om potpisan sporazum o utopljavanju zgrade i da realizaciju očekuju naredne godine, da se uradi fasada, spuste stropovi, rasvjeta, što će, kako je rekao, djeci omogućiti ljepši i sigurniji boravak.

Savić je novinarima rekao da je opština Milići uradila veliki posao pokrivanja i sanacije javnih objekata, te poručio da na tome neće stati.

Direktor vrtića „Poletarac“ LJubinka Savić rekla je novinarima da je 121 dijete u obdaništu iznad njihovih kapaciteta, te da je ispoštovan dogovor sa lokalnom zajednicom da prime svu djecu prijavljenu do kraja juna.

„Danas je ovdje polovina od ukupnog broja upisane djece, jer oni koji nisu imali ljekarsko uvjerenje, koje je obavezno, vraćeni su kući, i to nije naš hir, tako nalaže Zakon. LJekarsko uvjerenje važi šest mjeseci. Neka djeca imaju virus, ali se nadamo da će kapaciteti biti popunjen naredne sedmice“, naglasila je Savićeva.

Savićeva je rekla da je opremljenost obdaništa na zadovoljavajućem nivou i da se svakodnevno radi na tome da se poboljšaju uslovi, kao i da izgradnja terasa i dvije nove prostorije mnogo znači.

Ona je pozvala roditelje da poštuju pravila ove ustanove, između ostalih da bolesno dijete ne dovode u vrtić.

U posjeti vrtiću sa načelnikom opštine danas je bila i načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se