11.4 C
Zvornik
05. октобар 2024.

„Dani Srbije u Srpskoj“ od danas u Zvorniku

U Zvorniku danas počinje manifestacija „Dani Srbije u Srpskoj“ otvaranjem „Dječije Kolo kolonije“, a nastavlja se projekcijom filmova od 10. do 16. oktobra.

Koloniju organizuje Ansambl „Kolo“ iz Srbije u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku sa početkom u 18.00 časova, najavljeno je iz Gradske uprave.

Filmski centar Srbije od 10. do 16. oktobra organizovaće projekciju filmova u zvorničkom Domu omladine.

Zainteresovani će moći da vide filmove – „Marš na Drinu“ Živorada Mitrovića, „Ime naroda“ Darka Bajića, „Kralj Petar“ Petra Ristovskog, „Dara iz Jasenovca“ Predraga Antonijevića, „Ruski konzul“ Miroslava Lekića, „Heroji Halijarda“ Radoša Bajića i „Oluja“ Miloša Radunovića.

U Domu omladine će od 10. do 12. oktobra biti prikazani i dokumentarni filmovi „Pećka patrijaršija“, „Gračanica“ i „Visoki Dečani“.

U Narodnoj biblioteci i muzejskoj zbirci 14. oktobra biće otvorena izložba „Jezik je hraniteljica naroda“ o Vuku, Dositeju, Mini, nastanku jezika i njegovoj reformi, autorki Eliane Gavrilović i Marine Pejović.

Tradicionalna manifestacija „Dani Srbije u Republici Srpskoj“, koja se održava s ciljem afirmisanja jedinstvenog kulturnog prostora i razvijanja kulturne saradnje srpskog naroda sa obje strane Drine, otvorena je 25. septembra u Banjaluci.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, donosi i ove godine bogat program sa 60 aktivnosti 14 ustanova kulture iz Srbije, koji će se naći na repertoaru srodnih ustanova u deset gradova i opština širom Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se